Online Compounding Event 2021

Ieder jaar organiseert Fagron het Compounding Event exclusief voor apothekers. Het Compounding Event heeft dit jaar volledig digitaal plaatsgevonden op dinsdag 9 februari 2021. Dit event werd geaccrediteerd door KNMP en NVZA.

Op deze dag hebben gerenommeerde sprekers over diverse onderwerpen gesproken vanuit hun expertise en verschillende perspectieven. Deze dag werd u door Fagron aangeboden in samenwerking met Let's Get Digital, een online platform speciaal voor digitale events.
Bereid u voor... Van aanvraag tot bereiding op maat

U herkent het wel: die ene patiënt die niet geholpen kan worden met een geregistreerd product. Dat wordt een bereiding-op-maat. Maar hoe gaat het vervolgens als u dat bij een (gespecialiseerde) bereider bestelt? En welke uitdagingen komt deze (gespecialiseerde) bereider tegen voordat het product bereid kan worden en aan de patiënt kan worden verstrekt? Sjoerd Kochen neemt u aan de hand van een aantal voorbeelden mee langs de hobbelige weg van aanvraag tot aflevering.

S. Kochen, gevestigd apotheker/QP bij De Magistrale Bereider
Image title

Duurzame oplossingen binnen de apotheek
De initiatieven om een circulaire economie te bereiken nemen in snel tempo toe. Branches zoals voeding en energie zijn begonnen aan een complete transitie. Maar wat kunt u in de apotheek bijdragen aan duurzame farmaceutische zorg? Bij distributie, verspilling, verpakkingen of afvalscheiding zijn laagdrempelige verbeteringen mogelijk. Piter Oosterhof neemt u mee in de mogelijkheden en praktische tips om samen tot een circulaire economie te komen.
Drs. P. Oosterhof, Poliklinisch apotheker OLVG
Image title
Farmacogenetica: van onderzoek naar praktijk

Farmacogenetica wordt steeds belangrijker in de farmacie. Er zijn een aantal geneesmiddelen waarbij testen vóór gebruik rationeel is om effectiviteit te voorspellen of onnodige bijwerkingen te voorkomen. Dat testen van toegevoegde waarde kan zijn is bekend. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Jesse Swen zal u tijdens de presentatie praktische handvatten geven rondom het toepassen van farmacogenetica gericht op het intramurale werkveld.
Dr. J.J. Swen, ziekenhuisapotheker en Associate Professor - Clinical Pharmacist bij LUMC
Image title

Transmurale zorg van tweede naar eerstelijns; best practice
Opgenomen patiënten kunnen steeds eerder naar huis. Vaak verlaten zij het ziekenhuis met een medicatiecassette of elastomeerpomp. In de praktijk leidt dit tot logistieke uitdagingen voor het verpleegkundig team en de apotheek. In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is verplaatsing van transmurale zorg naar de eerstelijns voor patiënten met hartfalen met succes geïntroduceerd. Tijdens deze duo presentatie krijgt u inzicht in de keuzes en knelpunten waarvoor het projectteam heeft gestaan en hoe ze hier mee om zijn gegaan. Mevr. G. van Til, verpleegkundig specialist hartfalen Image title
Transmurale zorg van tweede naar eerstelijns; best practice
Opgenomen patiënten kunnen steeds eerder naar huis. Vaak verlaten zij het ziekenhuis met een medicatiecassette of elastomeerpomp. In de praktijk leidt dit tot logistieke uitdagingen voor het verpleegkundig team en de apotheek. In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is verplaatsing van transmurale zorg naar de eerstelijns voor patiënten met hartfalen met succes geïntroduceerd. Tijdens deze duo presentatie krijgt u inzicht in de keuzes en knelpunten waarvoor het projectteam heeft gestaan en hoe ze hier mee om zijn gegaan. Mevr. S. Linskens, Coördinator ATC Image title
Kijk op oogmedicatie
Dagelijks leveren apotheken verschillende oogpreparaten af met verschillende geneesmiddelen in verschillende concentraties en verschillend in gebruik. Maar wat weten we eigenlijk over de het effect in het oog? Professor van Meurs geeft u inzicht in de toepassing en biologische beschikbaarheid van geneesmiddelen in het oog. Ook medicatie die voor een andere aandoening worden toepast kunnen in het oog terecht komen. Professor van Meurs laat zien welke gevolgen dit kan hebben voor het zicht van uw patiënt.
Prof. dr. J. C. van Meurs, Oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam
Image title
Bezig met laden…
Bezig met laden…