Cor Venema, apotheker


Image titleIn Centrum Oosterwal in Alkmaar, waar men zich vooral richt op dermatologie en flebologie, is Apotheek Pharmacor gevestigd. Een openbare en poliklinische apotheek waar nog veel bereidingen worden gemaakt. "Dat betekent natuurlijk niet dat wij hier alleen dermatologische medicatie maken en leveren, we krijgen ook veel recepten vanuit ziekenhuizen uit de omgeving of patiënten met een recept van de huisarts, maar onze unieke positie binnen een dermatologisch centrum is er natuurlijk wel eentje om trots op te zijn", aldus Cor Venema, apotheker.

"Soms is het gewoon nodig om af te wijken van standaard medicatie"

De jarenlange samenwerking die apotheker Cor Venema heeft met Menno Gaastra, oprichter en dermatoloog van Centrum Oosterwal, uit zich elke dag weer in maatwerk voor de patiënt."Ik ken zijn werkwijze, ik weet dat als hij, of een andere arts uit zijn team maatwerk voorschrijft dat daar goed over is nagedacht. Soms is het gewoon nodig om af te wijken van standaard medicatie. Dan kies ik ervoor om het zelf te bereiden, of uit te besteden bij een GMP gecertificeerde partner. De continuïteit van leveren, het betaalbaar houden voor de patiënt en betrouwbaar advies zijn belangrijke overwegingen die ik maak."

(lees verder onder de afbeelding)

"Net dat stukje extra service"

Laatst informeerde Fagron mij in een vroeg stadium over het beschikbaar komen van nieuwe kleurcapsules. Het tijdig informeren, net het stukje extra service, dat is fijn. Dat is ook de reden dat ik graag met Fagron klankbord. Samen moeten we ons blijven inzetten voor maatwerk voor de patiënt, ook als het gaat om vergoedingen, daar hebben we destijds met de adviesraad van Fagron nog over van gedachten gewisseld. Niet altijd kunnen we bereiken wat we graag willen en soms moeten onderwerpen landelijk worden opgepakt, maar alleen door samen te werken kunnen we veel meer voor onze patiënten betekenen! Dat is elke dag weer waar we het voor doen; zorgen voor tevreden patiënten.’’

Gerelateerde testimonial

"Samenwerken is de verbindende factor
Menno Gaastra, dermatoloog
Laat u inspireren
Loading
Loading