Menno Gaastra, dermatoloog

Image titleDat is het motto waarmee Menno Gaastra, dermatoloog, Centrum Oosterwal heeft ingericht. In bijna 30 jaar tijd heeft hij, samen met een groot enthousiast team van artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel een prachtig centrum opgebouwd waar kwalitatief hoogwaardige zorg geleverd wordt waarbij de patiënt centraal staat. Uit dit oogpunt wordt er nauw samengewerkt met Noordwest Ziekenhuisgroep, VU Medisch Centrum en het Academisch Medisch Centrum.

"Behandel patiënten zoals je zelf ook behandeld wilt worden"

"Aandacht is een belangrijk speerpunt", aldus Gaastra. "Natuurlijk staat de persoonlijke aandacht voor de patiënt op nummer één. Daarnaast besteden we veel aandacht aan alles wat nodig is om de kwaliteit van de zorg voor de patiënt continu te verbeteren. Samenwerken is de verbindende factor. In dit pand krijgt de patiënt één verhaal: vanaf het verpleegkundig team en de artsen in de behandelkamers tot en met het afhalen van medicatie in de apotheek. Zo weten patiënten waar ze aan toe zijn en dat zien we terug in de kwaliteit van de behandeling. Ik heb het voordeel dat we hier Apotheek Pharmacor in huis hebben. Apotheker Cor Venema en zijn apotheekteam bereiden nog veel zelf en daardoor kan ik altijd maatwerk bieden. We drinken koffie in dezelfde koffiekamer en zorgen ervoor dat zowel het apotheekteam als verpleegkundig team dezelfde scholing krijgen indien dat nodig is."

Samenwerken is de verbindende factor

"Door de korte lijnen zijn we heel goed op de hoogte van elkaars uitdagingen en ideeën. Neem bijvoorbeeld alle onrust die ontstond bij het wegvallen van de vergoeding van veel dermatologische bereidingen. Samen met apotheker Cor Venema heb ik toen deelgenomen aan de adviesraad van Fagron. Het is goed om samen onze stem te laten gelden, zeker als het gaat over de positie en vergoeding van dermatologische zorg. We kunnen niet alles oplossen, maar het is fijn dat er partijen zijn als Fagron die zich daar ook hard voor willen maken. Het is een wisselwerking waarvan ik het belangrijk vind dat ik daar een bijdrage aan lever. Met mijn input en met die van mijn collega’s kan Fagron weer werken aan nieuwe services en innovaties die mij weer helpen om de kwaliteit van de behandelingen voor mijn patiënten te vergroten."

Gerelateerde testimonial

"Soms is het nodig om af te wijken van standaard medicatie"
Cor Venema, apotheker
Laat u inspireren
Loading
Loading