• Wat is het verschil tussen de koelzalf en carbomeer gel?
  Uit de carbomeergel kan meer water verdampen, waardoor het verkoelende effect groter is dan bij de koelzalf. De carbomeergel kan de huid wel uitdrogen, in tegenstelling tot de koelzalf, die juist zorgt voor een barrière op de huid.

 • Wat zijn de ingrediënten van de processierupsgel?
   De belangrijkste ingrediënten van Fagron Processierupsgel zijn polidocanol (Laureth-9) en avenanthramide (Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid). Polidocanol zorgt voor een snelle verzorging van de geprikkelde huid terwijl avenanthramide zorgt voor een langdurige kalmerende en verzachtende werking op de huid.

 • Voor wie is Fagron Processierupsgel geschikt?
  Fagron Processierupsgel is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de vervelende gevolgen van de processierups of andere insecten- of kwallenbeten. De gel is veilig te gebruiken door kinderen vanaf 3 jaar en zwangere vrouwen.

 • Welk product kan ik het beste adviseren voor kinderen jonger dan drie jaar?
  Carbomeerwatergel en Koelzalf.

 • Hoe lang duurt het seizoen van de rups, en daarmee de klachten?
  Het processierups seizoen duurt van ongeveer april tot augustus. Na augustus kunnen er nog klachten ontstaan, omdat er nog brandharen in de nesten kunnen zitten.

 • Kan de Processierupsgel ook voor andere jeukende bultjes gebruikt worden?
  De Processierupsgel kan gebruikt worden bij alle insecten- en kwallenbeten.

 • Wat maakt Fagron Processierupsgel uniek?
  De gel is speciaal ontwikkeld voor de aangedane huid en heeft een unieke mix aan ingrediënten die zorgen voor verkoeling en verzorging.

 • Hoe adviseer ik Fagron Processierupsgel?
  Na blootstelling van de huid, smeert u de gel tweemaal per dag op de aangedane plekken. Laat de gel kort intrekken en geniet van een jeukvrije huid!

Webinar op aanvraag


Wist je dat het mogelijk is om een nascholing over de processierups te volgen? Tijdens een online webinar bespreekt onze apotheker de klachten die de processierups kan veroorzaken en hoe ingrediënten in verschillende gels, zalven en crèmes de huidklachten van de processierups kunnen verlichten. Na het volgen van dit webinar kun je uitgebreid advies geven en vragen beantwoorden over de processierups. Inschrijving is gratis en vindt plaats wanneer deze aan meerdere personen (bijv. in jullie apotheek) tegelijk gegeven kan worden.

powered by Typeform
Loading
Loading