Momenteel loopt het aantal coronabesmettingen terug. Dat is goed nieuws. Het blijft echter belangrijk om waakzaam te blijven, de regels vanuit het RIVM op te volgen en het virus zo min mogelijk kans te geven. Vanuit onze rol als wereldwijde speler op het gebied van ‘personalised medicine’ nemen wij onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen het virus. Daarom zetten wij al onze kennis en ervaring in om met nieuwe innovaties samen het virus onder controle te krijgen.

Als onderdeel van de Fagron Groep werken wij op allerlei gebieden nauw samen met collega bedrijven Fagron NL, Pharmaline en Spruyt hillen. We bundelen onze expertise en ervaring om apotheken zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met deze samenwerking en productie op 7 locaties in Nederland verdelen we onze capaciteit optimaal en staan we garant voor een hoge leverbetrouwbaarheid, wat extra belangrijk is in deze uitzonderlijke tijden.

Tegelijkertijd werken wij onder andere samen met het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) dat is opgericht zo snel mogelijk voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen van de juiste kwaliteit in te kopen. Daarbij is het van belang dat we snel de juiste noodzakelijke medicatie verzorgen. Zo lopen er momenteel diverse onderzoeken naar behandelmethodes van corona patiënten en maken wij deze medicatie op aanvraag van ziekenhuizen. Juist in deze tijd moet je als bedrijf snel kunnen schakelen en flexibel zijn. Zo zijn wij in staat om 24 uur per dag medicatie te bereiden, dit doen we ook in de weekenden. Daardoor kunnen we snel de juiste producten bij de patiënten krijgen.

Daarnaast zoeken wij naar diverse mogelijkheden om apotheken, ziekenhuizen en consumenten te ondersteunen. Zo hebben wij recent twee coronasnelteststraten geopend. Doormiddel van een gevalideerde sneltest kunnen consumenten en medewerkers van bedrijven zich door een zorgprofessional laten testen en weten binnen 20 minuten of zij besmet zijn. De test heeft een CE-keurmerk en wordt altijd onder toezicht van een arts uitgevoerd.

Ook op technisch vlak zien wij veel ontwikkelingen. Schone lucht was al van belang, dit wordt steeds meer erkend. FagronLab, specialist op het gebied van laboratorium benodigdheden, heeft in eigen huis een UVGI sterilisator ontwikkeld. Deze luchtreiniger verbetert de microbiële lucht met 99% tegen virussen, bacteriën en schimmels.

GMP apotheek Fagron Sterile Services ziet een toename in de behoefte van hoogwaardige (steriele) RTA-spuiten. Het leveren van parenterale geneesmiddelen in kant-en-klare RTA-spuiten bespaart veel tijd. Tijd die in noodsituaties essentieel is. Doordat het aantal handelingen bij VTGM verminderd, hebben verpleegkundigen daarnaast meer tijd voor de patiënt. Inmiddels wordt ook in het weekend geproduceerd om aan deze verhoogde aanvraag te voldoen.

De grondstoffen (Fagron: FArmaceutische GRONdstoffen) waar het allemaal mee is begonnen houden onverminderd onze aandacht. Vanuit deze basis kunnen we onze klanten helpen bij hun dagelijkse bereidingen, die maatwerk voor de patiënt mogelijk maken.


In 2019 heeft de Fagron Groep:

200 nieuwe producten geïntroduceerd, van voorraad tot ad hoc.
52 nieuwe alternatieven beschikbaar gekregen voor ontstane medicijntekorten. Door een alternatief te bieden bespaart de apotheek maar liefst 1,5 FTE.
157 productoptimalisaties en wijzigingen afgerond.
Loading
Loading