Martin Woltermann, apotheker

Image title"Therapietrouw is een permanent aandachtspunt bij het leveren van farmaceutische zorg aan huidpatiënten. Het viel mij echt op dat mensen zich niet realiseren dat ze met een beetje discipline voor een groot deel van hun huidproblemen af kunnen zijn. Met extra uitleg en het juiste product van Fagron kwamen patiënten ineens bedankjes brengen, omdat ze zo blij waren met het resultaat. Wauw, waarom pakken we dit niet wat groter op?! Was toen het gevoel bij het apotheekteam."

Patiënten kwamen ineens bedankjes brengen
Martin Woltermann zocht Fagron op en werd hiermee nauw betrokken bij de ontwikkeling van Fagron’s eerste zorgmodule Fagron Derma Zorg. Op verschillende fronten werd de samenwerking opgezocht en aangesterkt. Zo streeft hij nu samen met de huisartsen de NHG richtlijn voor eczeem na en wordt er aan de balie huidadvies op maat gegeven met verschillende tools van Fagron. Huidpatiënten krijgen nu niet alleen het juiste product mee, ze krijgen ook tips over hoe ze het product het beste kunnen gebruiken. Het FTU schema is bijvoorbeeld een echte eye-opener voor veel patiënten, die beseffen zich soms niet dat ze een veel grotere hoeveelheid moeten smeren.

Het is geen project meer, maar een vast onderdeel van de zorg
Doordat met de module van Fagron Derma Zorg de data in het Apotheek Informatie Systeem gemeten wordt, is aantoonbaar dat nu bijna 70% van zijn patiënten met een chronische huidaandoening therapietrouw indifferent smeert en minder vaak corticosteroïden ophaalt in de apotheek. "De samenwerking met Fagron voor deze zorgmodule zagen we eerst als een project, maar inmiddels is Fagron Derma Zorg een vast onderdeel van de zorg bij huidaandoeningen, ook bij de huisartsen. Mede dankzij de positieve feedback die zij van patiënten kregen wordt er nauwelijks nog een corticosteroïd voor de huid voorgeschreven zonder dat hier een indifferent product aan toe is gevoegd. We zijn erg tevreden dankzij Fagron Derma Zorg! En daar komt nog eens bij dat we als apothekers niet hoeven te vrezen voor de omzet: er worden weliswaar minder corticosteroïden verstrekt, maar daar staat wel het dagelijks gebruik van indifferente producten tegenover", aldus Woltermann.

Heeft ú suggesties voor een nieuwe zorgmodule? Stuur dan uw suggestie naar info@fagron.nl.
Bezig met laden…
Bezig met laden…