Image title

Hester van Dijk

Compounding technician Fagron Sterile Services NL

Hester is na haar opleiding tot apotheekassistent 13 jaar werkzaam geweest in de openbare apotheek. Omdat zij daar het bereiden miste heeft ze met veel enthousiasme acht jaar geleden de overstap gemaakt naar Fagron Sterile Services.

Bij GMP apotheek Pharma Assist is Hester helemaal op haar plek. Zij kan nu iedere dag medicatie bereiden en heeft daar echt haar specialisme van gemaakt. Zij bereidt met name steriele medicatie in tal van doseringsvormen zoals infuuszakken, injectiespuiten, medicatiecassettes en elastomeerpompen. Ook is Hester gespecialiseerd in risicovolle bereidingen.

Het werk van Hester en haar collega’s is heel gevarieerd. “Doordat we verschillende typen bereidingen maken is geen dag hetzelfde. Ik heb veel plezier in het afwisselende werk en realiseer me wanneer ik aan het bereiden ben hoezeer de patiënt het middel nodig heeft” vervolgt Hester. “Dat geeft mij voldoening en zie ik ook terug bij mijn collega’s”.

Tijdens haar werk ziet Hester hoe veelzijdig Pharma Assist is. “Ik ben trots op het brede assortiment waarmee we patiënten in onder meer de thuissituatie kunnen helpen. Ook ben ik trots op ons team. Dagelijks werken we aan hoogwaardige producten en het voelt goed dat klanten ons het vertrouwen geven dat wij deze bereidingen voor ze maken”.

Als we Hester vragen naar een willekeurige werkdag, vertelt ze dat de dag start met het treffen van alle voorbereidingen om te kunnen bereiden. Er vindt afstemming plaats met de regieassistent en de apotheker. De protocollen worden klaargezet en daarna gaat ze zich omkleden. “Er wordt geconcentreerd gewerkt, maar in pauzes is er zeker ook tijd voor gezelligheid met het team” zegt ze lachend. Met haar kennis en ervaring speelt Hester ook een belangrijke rol bij het inwerken van nieuwe collega’s en begeleidt ze stagiaires. Zo kan ze haar kennis overdragen en samen met haar collega’s toegevoegde waarde blijven leveren voor de individuele patiënt.

In 2019 heeft de Fagron Groep:

200 nieuwe producten geïntroduceerd, van voorraad tot ad hoc.
52 nieuwe alternatieven beschikbaar gekregen voor ontstane medicijntekorten. Door een alternatief te bieden bespaart de apotheek maar liefst 1,5 FTE.
157 productoptimalisaties en wijzigingen afgerond.
Bezig met laden…
Bezig met laden…