Nieuw: Fagron Processierupsgel
Ter verzorging van de rode en geprikkelde huid bij insectenbeten.
Image title
Deze website richt zich op de professional. Ook voor consumenten is er een speciale website. bent u een consument? Image title
Door de unieke mix van verzachtende en verzorgende ingrediënten, is Fagron Processierupsgel de ideale verzorging voor onder andere de effecten van de processierups. De belangrijkste ingrediënten van Fagron Processierupsgel zijn polidocanol (Laureth-9) en avenanthramide (Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid). Polidocanol zorgt voor een snelle verzorging van de geprikkelde huid terwijl avenanthramide zorgt voor een langdurige kalmerende en verzachtende werking op de huid. De Processierupsgel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Het kan worden geadviseerd aan vrouwen tijdens de zwangerschap.

De processierups is de afgelopen jaren steeds vaker en steeds vroeger in ons land gespot. Zo is in 2019 het aantal meldingen van overlast al drie keer hoger dan het jaar ervoor. Deze overlast komt door de brandhaartjes en veroorzaakt jeukende rode bultjes. Hoewel relatief onschuldig, leveren deze bultjes veel ongemak. 

Er zijn verschillende gratis promotiematerialen beschikbaar voor in de apotheek, waaronder de baliedisplay, posters, en patiënten folders:

Bestel items voor in de apotheek:

Baliedisplay
Image title
Promotiematerialen
Image title

Doe mee en win een heerlijke zomerse taart voor jou én je collega’s!

Maak een ludieke foto van de gevulde display met Processierupsgel in jullie apotheek. Wees gerust creatief of geef de display een opvallende plek in de apotheek.

Stuur de foto naar marketing@fagron.nl. Vermeld in het onderwerp 'foto actie' en in het e-mailbericht de adresgegevens van de apotheek. Wie weet is jullie apotheek één van de gelukkige prijswinnaars en ontvangen jullie deze zomer een heerlijke taart om met elkaar van te genieten!

Fagron kiest voor duurzaam

Duurzaamheid is voor Fagron een belangrijke kernwaarde. Daarom is de Fagron Processierupsgel verpakt in een duurzame tube en draagt deze het 'm Green logo. Dit logo bevestigt dat de tube is gemaakt  van bioplastic, gewonnen uit 100% suikerriet. Hierdoor wordt de uitstoot van COverkleind en het milieu minder belast.

Image title
Image title
De eikenprocessierups is de larve van de eikenprocessievlinder. De vlinder legt van eind juli tot begin september eitjes in de toppen van eikenbomen. Wanneer eikenbomen blad krijgen (meestal in april of begin mei) komen de eitjes uit. De naam van de eikenprocessierups komt van het feit dat de rupsen achter elkaar aan lopen, in processie, wanneer ze opzoek gaan naar voedsel (eikenbladeren). Hoe warmer en stabieler het weer, hoe meer vlinders en dus meer eitjes . In het volgroeide stadium heeft de rups een zwarte kop, een blauwgrijze rug en een groengrijze buik. De lange witte haren die het lichaam van de rups bedenken zijn niet schadelijk. De rups heeft echter ook zeer korte niet waarneembare haren, de brandharen. Deze brandharen kunnen jeuk, irritatie en huiduitslag veroorzaken. De Eikenprocessierups heeft ongeveer 600.000-700.000 brandharen, die zich in borstels over het hele lijf bevinden. Wilt u meer weten over de procesierups en de toepassing van Procesierupsgel? Ga naar de meest gestelde vragen.
Lees meer

Webinar op aanvraag


Wist je dat het mogelijk is om een nascholing over de processierups te volgen? Tijdens een online webinar bespreekt onze apotheker de klachten die de processierups kan veroorzaken en hoe ingrediënten in verschillende gels, zalven en crèmes de huidklachten van de processierups kunnen verlichten. Na het volgen van dit webinar kun je uitgebreid advies geven en vragen beantwoorden over de processierups. Inschrijving is gratis en vindt plaats wanneer deze aan meerdere personen (bijv. in jullie apotheek) tegelijk gegeven kan worden.

powered by Typeform
Bezig met laden…
Bezig met laden…