Image title

Marije van Dalen

General Manager Fagron Nederland

 

Deze zomer is Marije van Dalen gestart als General Manager bij Fagron Nederland. In dit eerste blog van 2020 neemt Marije ons mee in de steeds veranderende wereld van personalised medicine en de ontwikkelingen die zij in de komende periode voorziet.

Fagron beschikt met haar volledige portfolio over unieke kennis en ervaring op het gebied van personalised medicine en draagt daarnaast sterk bij aan het beschikbaar maken van creatieve oplossingen voor zowel de apotheek als de patiënt. Dit gecombineerd met een team enthousiaste collega’s die altijd een stap extra willen zetten voor de klant, maakt dat Fagron voor apothekers een waardevolle partner is. Om dit te blijven, is innovatie en productontwikkeling essentieel.

Zo heeft Fagron het afgelopen jaar ruim 200 nieuwe producten geïntroduceerd. Samen met apothekers en voorschrijvers gaan wij op zoek naar het beste product voor de patiënt. Zeker voor kleine patiëntgroepen. De volgende stap is samen met de zorgverzekeraars in gesprek te blijven om ervoor te zorgen dat deze middelen ook vergoed worden en vergoed blijven.

Een ontwikkeling die we de komende jaren zien toenemen, is het verplaatsen van de zorg naar huis. Dit is ook voor de patiënt vaak een heel wenselijk iets en er zijn inmiddels hele mooie oplossingen beschikbaar die dit faciliteren. In de bekostiging van deze zorg zit echter ook een spanningsveld; wordt een medicatieoplossing thuis namelijk niet volledig vergoed dan merkt de patiënt of arts daar niets van maar de apotheek wel. Wij werken hard aan een eenduidige bekostiging hiervan.

Bijna dagelijks zien we nieuwe toepassingen in verschillende landen ontstaan die na verloop van tijd ook in Nederland van de grond kunnen komen. Zo werd afgelopen jaar Fagron Genomics opgestart. Een divisie binnen Fagron die zich toelegt op genetische testen. De genetische analyse gebeurt met eigen software in het laboratorium van Fagron Genomics in Barcelona. Met de genetische testen kan een gepersonaliseerde therapie worden voorgeschreven en helpen we daarmee de kwaliteit van leven te vergroten.

Ook in 2020 staan we met de Fagron Groep weer voor u klaar met het meest uitgebreide assortiment. Een assortiment dat bestaat uit grondstoffen, vertrouwde producten en innovaties, maar ook uit nieuwe producten die ondersteunen bij het oplossen van geneesmiddeltekorten. We zorgen voor oplossingen en bewandelen hierbij nieuwe paden. Wij gaan doelmatige oplossingen brengen zodat we u én de patiënt zo goed mogelijk blijven helpen!


De betrouwbaarheid van de Fagron Groep in cijfers

Op jaarbasis leveren wij als Fagron Groep meer dan 800.000 pakketten uit in heel Nederland met een leverbetrouwbaarheid van 99,8%.
Wij bereiden op 7 locaties en hebben het beste back-up systeem om de hoogste leverbetrouwbaarheid voor u te kunnen garanderen.
Per maand maken we ruim 2.000 maatwerkoplossingen voor patiënten.
Lees het blog van Sjoerd
Image title
Bezig met laden…
Bezig met laden…