Medicatieveiligheid bij nasale toediening


Onze nieuwe unit dose verpakking voor nasale toepassing maakt onjuist gebruik praktisch onmogelijk. Het garandeert onder alle omstandigheden de juiste en volledige toediening van het product bij de patiënt.

De unit dose neuspray:
  • kan zowel rechtop als in liggende positie worden toegediend;
  • is direct klaar voor gebruik, schudden is niet nodig;
  • hygiënisch, makkelijk en snel in gebruik;
  • is voor eenmalig gebruik in één enkel neusgat;
  • kan na eenmalige toediening niet nogmaals worden gebruikt.
Indien meerdere dosissen nodig zijn, gebruik dan een nog ongebruikte unit dose neusspray en spray deze altijd in het andere neusgat dan waarin de vorige dosis is gesprayd.


Vanuit Fagron adviseren we artsen en apothekers om patiënten goed te informeren over de gebruiksinstructies van de unit dose neusspray. De complete gebruiksinstructie wordt meegeleverd met de bereiding en is daarnaast ook terug te vinden op de webshop van Fagron. Op deze pagina staat de compacte versie van de gebruiksinstructie van de unit dose neusspray.

Gebruiksinstructie

  1. Haal de neusspray uit de blisterverpakking.
  2. Houd de neusspray vast door de duim op de bodem van het pompje te plaatsen en de wijs- en middelvinger op een van de geribbelde zijden van de vingergreep te leggen, zoals aangegeven op de afbeelding.
  3. Plaats de neusspray in een neusgat, totdat de vingers naast de spraykop de onderkant van de neus raken.
  4. Druk met de duim het pompje stevig in.
  5. Verwijder de neusspray uit het neusgat.

Wilt u een demonstratie en uitleg over de gebruiksinstructie van de unit dose? Maak dan een afspraak met uw vaste contactpersoon.

Wenst u een overzicht van de bereidingen die wij in deze unit dose leveren? Vraag er naar bij uw vaste contactpersoon of bekijk het online overzicht. Heeft u productsuggesties? Laat het ons weten via het Fagron Innovatie Platform.


Bekijk hier de animatie van de gebruiksinstructie..
Loading
Loading