Image title

Niels Jacobs

Product Innovation Specialist Fagron Nederland


Direct na zijn studie Farmacie aan de Rijksuniversiteit in Groningen is Niels Jacobs in 2019 gestart bij  Fagron in de rol van Product en Innovation Specialist bij Fagron. In dit blog vertelt hij over de processierups en hoe hij hier een oplossing voor heeft mogen ontwikkelen.
Afgelopen jaar hebben we allemaal de perikelen rondom de eikenprocessierups meegekregen. Hoewel er tijdens mijn studie niet direct aandacht is geweest voor de effecten van insecten op de huid, werd mij al snel duidelijk dat de impact van dit kleine beestje bij mijn huidige werkgever Fagron groot was. De aanwezige voorraad Levomenthol vloog in hoog tempo van de toonbank bij de apotheken en de volledige voorraad was dan ook snel vergeven.


Ik startte in augustus in mijn nieuwe rol en zag de effecten van de eikenprocessierups. Naarmate ik mij meer verdiepte in de gezondheidsklachten door de eikenprocessierups, werd voor mij steeds duidelijker dat er iets tegen deze klachten ontwikkeld moest worden. Ik was dan ook zeer blij met de opdracht om hier concreet mee aan de slag te gaan.


Samen met onze partners onderzochten we de mogelijkheden om een nog betere oplossing voor de geprikkelde huid te ontwikkelen, waarbij het product de huid verzacht en kalmeert. Dit resulteerde in een gel op basis van Polidocanol (laureth-9) en Avenanthramide (Hydroxyphenyl propamidobenzoic acid) die de geprikkelde huid, ontstaan door de brandhaartjes van de rups, verzacht en kalmeert.Natuurlijk heb ik de test eerst zelf letterlijk ondergaan: de Processierupsgel deed zijn werk!


Vanaf april is de Fagron Processierupsgel in de apotheek beschikbaar.

Processierupsgel

De betrouwbaarheid van de Fagron Groep in cijfers

Op jaarbasis leveren wij als Fagron Groep meer dan 800.000 pakketten uit in heel Nederland met een leverbetrouwbaarheid van 99,8%.
Wij bereiden op 7 locaties en hebben het beste back-up systeem om de hoogste leverbetrouwbaarheid voor u te kunnen garanderen.
Per maand maken we ruim 2.000 maatwerkoplossingen voor patiënten.
Lees het blog van Sjoerd
Image title
Loading
Loading